De werking van MailWasherPro berust in principe op drie processen:

 

1. Controleren of er Mail is

2. Ongewenste E-mail markeren om te worden gewist en van deze actie "leren".

3. Mail wassen (stuur spam naar de prullenbak en laat 'goede' mail op de server, klaar om te worden opgehaald door het E-mail- programma).

 

Nadere uitleg:

 

Als iemand je een E-mail stuurt, komt die als eerste aan op de E-mail server van je Internet Service Provider. Daar wordt je mail vastgehouden tot je E-mail programma (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Opera Mail, Sea Monkey, Pegasus of Eudora.. het zijn er teveel om op te noemen) contact maakt met die server en vervolgens alles binnenhaalt. Een E-mail programma maakt daarbij geen onderscheid tussen spam en 'goede' mail.

 

Wat MailWasher doet om te voorkomen dat je spam binnenhaalt is het volgende: Contact maken met de server van je provider voordat je E-mail programma dat doet en een klein deel van elke mail binnenhalen. Aan de hand van dat binnengehaalde deel kun je beoordelen of iets spam is en die berichten vervolgens markeren om te laten wissen. Je kunt Mailwasher je een deel van dat werk uit handen laten nemen, onder andere door in te stellen dat berichten die 'zeker spam' zijn automatisch gewist moeten worden. Als je E-mail programma daarna de mail ophaalt, is de spam al gewist.

 

Normaal gesproken gebruik je Mailwasher als volgt, in combinatie met je E-mail programma:

 

- Open MailWasher

- Klik op Controleer E-mail,

- Markeer de mail om te wissen of om te bewaren,

- Klik op Was Mail,

- Daarna open je (handmatig of automatisch, via Mailwasher) je E-mail programma,

- Geef in je E-mail programma de opdracht (bijvoorbeeld door te klikken op 'Verzenden en Ontvangen') om je mail binnen te halen, zoals je dat gewend bent.

 

 

Laat Mailwasher gewoon openstaan, eventueel op de achtergrond, en automatisch je mail controleren. Zet automatische mailcontrole in je E-mail programma uit, om te voorkomen dat er spam wordt binnengehaald, nog voordat Mailwasher de kans heeft gekregen om die te wissen. Op deze engelstalige hulppagina: automatische mailcontrole uitzetten  vind je instructies voor het uitzetten van automatische mailcontrole in diverse verschillende mailprogramma's.

 

Zo gebruik je Mailwasher optimaal en kun je alle ongewenste spam, nieuwsbrieven, virussen en andere rommel wissen (of automatisch laten wissen), voordat die je computer kunnen bereiken.


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.