Systeemvereisten

Draait onder Windows 32 and 64 bit

Windows XP, Vista, 7 en 8

.NET4.0 moet op je computer geinstalleerd zijn (als je alle Windows updates hebt gedownload en geinstalleerd is dat reeds automatisch gebeurd).

1GB RAM (intern geheugen)

64Mb vrije ruimte op de harde schijf,

en (natuurlijk) verbinding met Internet

 

Programmeertechnisch

De gebruikersinterface is gebouwd op basis van het .NET 4.0 platform en "Windows Presentation Foundation" (WPF). De "engine" (softwarematige basis) is geschreven in C++

 

Procesdetails

MailWasher is in Windows taakbeheer terug te vinden als één proces: MailWasherPro.exe.

 

Reguliere Expressie "Engine"

Als softwarematige basis voor de Eigen Filters gebruikt MailWasher een PERL compatibele reguliere expressie "engine" met de naam DEELX. Vragen over reguliere expressies (REGEX) kun je stellen in ons forum dat je vindt onder Help>>Forums (voertaal daar is Engels, maar er hangen ook wat Nederlanders en Vlamingen rond). Je kunt de syntaxis van DEELX ook hier vinden: http://www.regexlab.com/en/deelx/syntax.htm

 

Datatabel and meer

De gebruikte datatabel is "Xceed Datagrid for WPF"

Ook is er gebruik gemaakt van enkele Chilkat en E-mailArchitects componenten

 

Persoonlijke bestanden

Onder Help >> Persoonlijke bestanden>> vind je de database met instellingen, de prullenbak, de witte, de zwarte lijst enzovoort

Onder Help >> Algemene bestanden >> vind je de diverse taalbestanden, wat afbeeldingen en de standaard gebruikersbestanden die nodig zijn als er iets mis is met de aangepaste bestanden in de bovenliggende map.

 

Persoonlijke bestanden.... wat doen die?

Met een klein beetje basiskennis van de Engelse taal begrijp je al snel wat de verschillende bestanden inhouden; de instellingen voor de prullenbak vind je bijvoorbeeld terug in RecycleBinSettings.xml. Voor het wijzigen van deze bestande buiten MailWasher Pro om, is enige kennis van het werken met XML absoluut noodzakelijk. Als je deze vaardigheid niet bezit, blijf er dan liever vanaf...

 

De bestanden BayesianKnobs.xml, FirstAlertKnobs.xml en RBLKnobs.xml worden door het programma gegenereerd voor evaluatiedoeleinden.

Regex.txt is een base64 gecodeerd bestand, dat gegenereerd wordt door het programma, op basis van de instellingen van de Eigen Filters.

 

De cache submap

MWP.db3 - Dit is een SQLite database die je Witte lijst, Zwarte lijst, opgeslagen resultaten van de externe zwarte lijsten en First Alert!, index-tabel for gewiste en bewaarde E-mails nog een aantal instellingen bevat.

 

Alle .dat bestanden zijn onderdeel van het Bayesiaanse filtersysteem; een verdere verklaring vind je op de pagina "Over Bayesiaanse Technieken".

 

De crypto submap

In deze map staan versleutelde E-mail gegevens. Deze gegevens zijn niet opgenomen in een database, maar staan individueel op schijf zodat ze sneller bereikbaar zijn.

 

0001 File - is een teruggehaald of opgeslagen bericht

0002 File - is extra berichtinformatie die zorgt voor snellere toegang

0004 File - is extra informatie over een gewist bericht

0010 File - zijn de berichten waarvan "geleerd" is dat het spam betreft

0011 File - zijn berichten waarvan "geleerd" is dat de inhoud als "goed" moet worden beschouwd

 

Algemene bestanden en hun doel

De .dat bestanden zijn backups die MailWasherPro terugzet als de persoonlijke bestanden met dezelfde naam ontbreken of gecorrumpeerd zijn.

DNSBLServerList.xml is de lijst met externe zwarte lijsten.

ServerList.xml is een lijst met bekende instellingen voor diverse E-mail providers. MailWasher gebruikt deze staandaard instellingen als je handmatig een nieuw E-mail account toevoegt. FavIcons zijn de pictogrammen van een aantal bekende E-mail providers, die in de lijst worden getoond als je een account bij zo'n provider hebt.


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.