Zaandam, 21mei 2009

Nog maar een keer: wat is definitief? Nou.... het programma voor de reunie (dachten we)... Tsja.. op 21 mei 2009 werden er alweer enkele wijzigingen op deze pagina gezet....

Hiernaast vind je een opsomming van wat er zoal stond te gebeuren. De details waren op dat moment uitgewerkt; dit is dus "the real thing", oftewel het echte programma (denken we)!

Zoals bekend, wilden we proberen om het voor iedereen GRATIS te houden. Nou.... en dat is gelukt! Als de goede gaven in het huidige tempo blijven binnenstromen, blijft er misschien zelfs nog wat geld over om de website en het fotoboek na de reunie nog een tijdje "in de lucht" te houden. Het echte Kabelgat mag dan geschiedenis zijn, het digitale Kabelgat BLIJFT (althans voorlopig) .....

Rekeningnummer waarop je je gulle giften kwijt kunt: postgiro 947395 t.n.v. D.J.Piets, Zuiddijk 341 te Zaandam

Updeet: Donaties worden na de reunie gebruikt om de website in de lucht te houden... doneren kan dus nog steeds! :-)

 

 

Eppo is terug!!!

KabelgatReŁnie 2009: Over Het Programma Van Toen!

Mei 2009... Door Paul Vreeken

De grote zaal zal er vooral zijn om bij te kletsen. Dat lijkt ons het belangrijkste doel van de reunie. Uiteraard wordt daar (niet al te hard vanwege onze oude oren) muziek gedraaid, hoe psiegedelieser hoe beter. Geen harde muziek dus, maar wel de fabuleuze "one and only" Wonderland Lichtshow!! Aan het einde van de dag volgt op het grote podium een afsluitend optreden van de Kabelgatband bij uitstek, de Felix Cat. Ooit eens beschreven als: "er zijn  meer gekken buiten het gekkenhuis dan er in" zullen zij er voor zorgen dat iedereen nog eens lekker uit z'n dak gaat!

In de kleine zaal treden de hele dag door bands op. Bands die al lang niet meer bestaan, maar die zonder uitzondering speciaal voor deze gelegenheid weer bij elkaar komen. De één nog enthousiaster dan de ander. En er komt een verrassende jam-sessie van muzikale kabelgatters.

In het café worden wat gefilmde beelden getoond zoals interviews met kabelgatters en een voetbalwedstrijd tussen de Schuur en het Spinnewiel uit 1971.

Bovendien kan je meedoen aan een discussie onder journalistieke leiding. Dirk Blokker heeft zich daar al voor opgegeven!

Het programma:

 

14.00             De Kade opent met levende muziek

Kleine zaal:

LET OP: Carcassonne vervalt helaas! Het is te moeilijk gebleken om de groep voldoende vaak bij elkaar te krijgen om de complexe muziek naar behoren in te studeren.

14.45-15.15 Miscellany
15.45-16.15 De Bards
16.45-17.30 Sympathy for the Devil, Jamsessie
17:30-20:00 Geen programma (gelegenheid om ergens iets te gaan eten)*
20.00 - 20.30 Hans Dekker en Dirk van Braam
20.45 - 21.30 Cirrus Minor
*Zie hieronder onder "extra's"!

Grote zaal:

14.00 - 21.00 Wonderland Lightshow
22.00 - 23.00 Felix Cat Mauw/Wauw Group
24.00 Afsluiting

Café (omgedoopt tot theekamer):

Doorlopend film en discussie.
16.15 - groepsdiscussie onder leiding van Ed Blauw, met als thema "de betekenis van 't Kabelgat in heden en verleden".

Extra's:
- 19.45   Reconstructie foto 1969 bij Stadhuis
-  Laat je vereeuwigen in de Fotohoek
- Te verkrijgen: Posters, T-shirts, Buttons
(zie de mersjandijs pagina).

Zoals je ziet laat het programma tussen 18.00 en 19.45 ruimte om in de buurt van De Kade wat te gaan eten. Op de voorpagina van deze website, onder het kopje "eten enzo"(linker kolom) hebben we een aantal gelegenheden vermeld die op 1e pinksterdag open zijn en die op de hoogte zijn van de reunie. Je kunt van te voren reserveren, maar misschien wacht je liever tot je weet met wie je samen gaat eten.

Gedurende de dag worden foto's gemaakt. In ieder geval gaan we proberen de bekende foto te reconstrueren die is gemaakt op de stoepen van het oude Stadhuis na een inval van kuiven in 1969. Als je zelf wensen hebt voor een speciale foto kan dat ter plekke geregeld worden.

De reunie begint eigenlijk al eerder dan 31 mei. Nu al zijn oude vriendschappen in ere hersteld als gevolg van de zoektocht naar voormalige bezoekers van 't Kabelgat. Maar ik bedoel eigenlijk de uitzending van Zaanradio op donderdag 28 mei van 20.00 - 22.00 uur, waar in het programma "Live en Puur" via interviews en optredens van MIscellany, de Bards en de Felix Cat uitgebreid aandacht zal worden besteed aan de reunie. Stem je radio af op 107.1 FM