Het handmatig toevoegen van een of meer E-mail accounts gaat in MailWasher heel eenvoudig.

Als Mailwasher bij het doorzoeken van je computer geen bestaande accounts vindt, opent het programma automatisch de pagina waar je zelf je accountgegevens in kunt voeren.

 

Je kunt deze pagina ook zelf oproepen, via Instellingen>>Accounts

 

Voer op deze pagina de account omschrijving (bijvoorbeeld "werk" of "thuis") en je E-mail adres in. Klik desgewenst op het keuzevak 'Betrek in standaard E-mail controle' als je wilt, dat dit account automatisch op spam wordt gecontroleerd. Klik tenslotte op 'Sla op'

 

Mailwasher zal vervolgens proberen om de rest van de accountgegevens automatisch op te zoeken. Als dat gelukt is, hoef je alleen nog je wachtwoord in te voeren en nogmaals op 'Sla op' te klikken.

 

Als MailWasher de accountgegevens niet kan vinden, moet je de informatie van je E-mail provider (meestal degene bij wie je een internet abonnement hebt) raadplegen en deze gegevens handmatig invoeren.

Als laatste stap voer je de gegevens van de uitgaande mailserver (ook wel de SMTP server genoemd) in. Ook deze gegevens vind je in de informatie van degene, bij wie je een internet abonnement hebt.

 

Klik op OK om de procedure af te ronden.

 

Om ervoor te zorgen dat Mailwasher je mail kan controleren voordat die wordt binnengehaald naar je computer, moet je nu alleen nog de automatische mailcontrole van je E-mail programma uitschakelen.

Hier vind je (engelstalige) instructies voor de meestgebruikte E-mail programma's .

 

 


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.