Soms kan het handig zijn om je E-mails, onderverdeeld in bepaalde bij elkaar horende groepen, op het scherm te zien.

 

Bijvoorbeeld alle berichten van één afzender bij elkaar, of alle spams, alle goede en alle onbesliste mails telkens telkens per groep gesorteerd. Ook een combinatie van groepen kan handig zijn; denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om alle berichten van één afzender, gegroepeerd op onderwerp en gesorteerd op datum bij elkaar te zien.

 

Binnen MailWasherPro kun je berichten in je Postvak In of de Prullenbak groeperen op diverse mogelijke manieren.

 

Voorbeeld: Groeperen op kolommen

Rechtsklik op een kolomkop en selecteer "Groepeer volgens...". Alle berichten zullen nu volgens die kolom, in groepen worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld groepeert op de kolomkop "status" zul je, verdeeld over de drie basisgroepen, alle berichten die dezelfde status hebben bij elkaar zien: alle spam, alle goede mail en alle onbesliste telkens in een groep bij elkaar. Je kunt iedere groep "inklappen" of "uitklappen" door op het [-] of [+] tekentje links bovenaan die groep te klikken. Binnen deze groepen kun je dan op de "gewone" manier sorteren door te klikken op een kolomkop, bijvoorbeeld op "ontvangen".

 

Een uitgebreidere vorm van groeperen is mogelijk, als je de groepeerbalk gebruikt. Klik op Opmaak en vink het vakje voor [toon groepeerbalk] aan. Boven de kolomkoppen verschijnt nu een groepeerbalk, waar je de kolomkoppen waarop je wilt sorteren naartoe kunt slepen. De volgorde waarin je de kolomkoppen in de groepeerbalk zet, bepaalt de volgorde van groeperen.

 

 

Tip: Je kunt groeperen ook gebruiken om bepaalde groepen E-mails te verbergen. Als je bijvoorbeeld de gelezen berichten wilt verbergen, activeer je allereerst de kolom "gelezen" door rechts te klikken op een kolomkop en de kolom "gelezen" aan te vinken. Vervolgens rechtsklik je weer op de kolomkop "gelezen" en selecteer "Groepeer volgens gelezen". Alle berichten worden nu gegroepeerd in gelezen en ongelezen berichten; desgewenst kun je de groep gelezen berichten "inklappen" door op de [-] bij die groep te klikken.


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.