De opzet van MailWasher maakt het gemakkelijk om het programma te vertalen.

 

Standaard laadt MailWasher de Engelse taal; als onder Instellingen >> Algemeen >> Aanpassen >> een andere taal is gekozen, zal Mailwasher vervolgens die taal over het Engels heen laden.

 

Door deze manier van werken blijven eventueel onvertaalde delen van het programma niet leeg, maar zie je daar de originele Engelse tekst.

 

De lijst van beschikbare talen wordt gedefinieerd in het bestand Alias.xml , dat je normaal gesproken terug kunt vinden in de map

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Firetrust\MailWasher\Languages; dit bestand heeft de volgende vorm, of syntaxis:

 

Code: Select all

          <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

        - <LanguageAliases>

          <Alias Filename="Language.xml" Display="English (US)" />

          <Alias Filename="LanguageUK.xml" Display="Proper English" />

          <Alias Filename="LanguageGE.xml" Display="Deutsch" />

          <Alias Filename="LanguageFR.xml" Display="Français" />

          </LanguageAliases>

 

 

Als je een andere taal kiest, leest MailWasher de tekst vanuit het taalbestand. Ontbreken er regels aan de vertaling, dan creëert MW, als hulpmiddel voor vertalers, een nieuw bestand met de naam <language_naam.txt> waarin deze ontbrekende regels terug te vinden zijn. MailWasher schrijft ook de ontbrekende tekst in het Engels naar het .XML taal bestand, voorzien van de toevoeging <Translated="False"> . Zodra je de bijbehorende tekst vertaald hebt, kun je <Translated="False"> simpelweg veranderen in <Translated="True"> of deze toevoeging zelfs helemaal weghalen.

 

Om een nieuwe taal toe te voegen, moet je het Alias.XML bestand (zie hierboven) bewerken, door vóór de regel </LanguageAliases> een regel voor de nieuwe taal in te voegen. Deze regel moet de volgende vorm hebben: <Alias Filename="LanguageOR.xml" Display="ORKS" /> waarbij je ORKS vervangt door de naam van de te gebruiken taal, en OR door een afkorting hiervan. MailWasher creëert vervolgens een nieuw bestand met de naam die je achter Filename= hebt opgegeven. Dit bestand is geheel in het Engels, waarbij alle te vertalen woorden of zinnen zijn voorzien van het <Translated="False"> label (zie hierboven).

 

Ontbrekende delen zullen in dit voorbeeld worden weergegeven in het bestand LanguageOR.txt


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.