Onder het "bouncen" van E-mail wordt verstaan, dat een bericht wordt teruggestuurd naar de afzender met een mededeling, zogenaamd afkomstig van je E-mail provider, dat het mailadres van de ontvanger niet (meer) bestaat. Dit alles in de hoop, dat spammers je E-mail adres vervolgens netjes van hun mailinglijst verwijderen.

 

Rechts boven het voorbeeldscherm van elke E-mail zie je de link "Markeer voor terugzending (bounce)". Als je op deze link klikt, wordt de geselecteerde mail grijs gemarkeerd in de berichtentabel. Zodra je daarna op de "was mail" knop drukt zullen het bericht en de mededeling naar de afzender worden verstuurd.

 

Het "bouncen" van E-mail is echter niet onomstreden.

 

   Allereerst trekken spammers zich er hoogstwaarschijnlijk niets van aan.
   Ook bestaat de kans, dat de spammers een mailadres hebben "gekaapt", waardoor onschuldig persoon of bedrijf bedolven zal worden onder de "bounce" berichten.
   Daarnaast zijn niet alle E-mail providers even blij als je een gefingeerd adres gebruikt, waardoor je het risico loop dat je zelf op een zwarte lijst terecht komt of zelfs wordt afgesloten .

 

Het is dus heel belangrijk dat je even nadenkt voor je het "bounce" gereedschap gebruikt en overweegt, of dit de risico's wel waard is..

 

 


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.