MailWasher maakt gebruik van een witte lijst, waarop je vertrouwde E-mail adressen kunt zetten; bijvoorbeeld die van vrienden en bekenden. Berichten die afkomstig zijn van afzenders op deze lijst krijgen een extra positieve waarde in de spamwaardering, waardoor deze minder snel als spam zullen worden gekenmerkt.

 

NB: De witte lijst is geen garantie tegen het automatisch wissen van berichten. Omdat E-mail adressen vaak vervalst worden, kijkt MailWasher ook naar de andere spamgereedschappen; zelfs als berichten afkomstig lijken te zijn van afzenders van de witte lijst. Als de totaalscore negatief is, zullen deze berichten toch als spam worden aangemerkt.

 

Via Instellingen>>SpamGereedschap>>Spamwaardering kun je de witte lijst desgewenst een hogere waarde (dus meer "gewicht") geven.

 

Het toevoegen van E-mail adressen aan de witte lijst kan op verschillende manieren:

 

Methode 1:        Klik rechts op een bericht in je postvak in en voeg de afzender toe aan de witte lijst via het menu dat dan verschijnt.

 

Methode 2:        Ga naar Instellingen>>SpamGereedschap>>Witte Lijst en voeg een E-mail adres handmatig toe.

 

Methode 3:        Ga naar Instellingen>>SpamGereedschap>>Witte Lijst en voeg, met behulp van jokertekens, een serie E-mail adressen handmatig toe.

Jokertekens (ook wel 'wildcards' genoemd), vormen een krachtig hulpmiddel bij het filteren op een serie E-mail- adressen met een overeenkomstig gedeelte (zie het voorbeeld hieronder). In Mailwasher kunnen de volgende jokertekens (desgewenst gecombineerd) worden gebruikt:

 

   ? staat voor één enkel willekeurig teken.

   * staat voor meerdere willekeurige tekens.

   + staat voor één of meer willekeurige tekens

 

Twee voorbeelden van gebruik in een filter:

 

 

*@hotmail.* vindt alle E-mail adressen, waarin @hotmail. voorkomt, met zowel daarvoor als daarachter meerdere andere tekens.

?@hotmail.+ vindt alle E-mail adressen waar @hotmail. in voorkomt, EN waarin vóór de @ één enkel teken staat, EN waarin na de punt één of meerdere tekens staan.

 

 

Op de volgende manier kun je de lijst met contactpersonen uit de meeste E-mail programma's naar de witte lijstte importeren:

   Ga naar Instellingen>>SpamGereedschap>>Witte Lijst en klik op daar op de [Importeer] knop.

 


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.