MailWasher maakt gebruik van een zwarte lijst, waarop je E-mail adressen kunt zetten die je als verdacht beschouwt. Dat kunnen bijvoorbeeld adressen zijn van bekende spammers, maar ook van bedrijven die je ongewenste nieuwsbrieven blijven sturen en niet reageren op een verzoek om daarmee op te houden. Berichten van afzenders die op de zwarte lijst staan, krijgen bij het eindoordeel een extra negatieve score, waardoor ze eerder als spam zullen worden beschouwd.

 

NB: De zwarte lijst is geen garantie voor het automatisch wissen van berichten. Omdat E-mail adressen vaak vervalst worden, kijkt MailWasher ook naar de andere spamgereedschappen. Berichten, zelfs als die afkomstig lijken te zijn van afzenders die op de zwarte lijst staan, zullen toch als "goed" worden aangemerkt als de totaalscore positief is.

 

Via Instellingen>>SpamGereedschap>>Spamwaardering kun je de zwarte lijst desgewenst een hogere negatieve waarde (dus meer negatief "gewicht") geven en instellen bij welke waarde een bericht automatisch gewist zal worden.

 

Het toevoegen van E-mail adressen aan de zwarte lijst kan op verschillende manieren:

 

 

Methode 1:        Klik rechts op een bericht in je postvak in en voeg de afzender toe aan de zwarte lijst via het menu dat dan verschijnt.

 

Methode 2:        Ga naar Instellingen>>SpamGereedschap>>Zwarte Lijst en voeg een E-mail adres handmatig toe.

 

Methode 3:        Ga naar Instellingen>>SpamGereedschap>>Zwarte Lijst en voeg, met behulp van jokertekens, een serie E-mail adressen handmatig toe.

 

Jokertekens (ook wel 'wildcards' genoemd), vormen een krachtig hulpmiddel bij het filteren op een serie E-mail- adressen met een overeenkomstig gedeelte (zie het voorbeeld hieronder). In Mailwasher kunnen de volgende jokertekens (desgewenst gecombineerd) worden gebruikt:

 

   ? staat voor één enkel willekeurig teken.

   * staat voor meerdere willekeurige tekens.

   + staat voor één of meer willekeurige tekens

 

Twee voorbeelden van gebruik in een filter:

 

*@hotmail.* vindt alle E-mail adressen, waarin @hotmail. voorkomt, met zowel daarvoor als daarachter meerdere andere tekens.

?@hotmail.+ vindt alle E-mail adressen waar @hotmail. in voorkomt, EN waarin vóór de @ één enkel teken staat, EN waarin na de punt één of meerdere tekens staan.


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.