Opwaarderen

Volg deze stappen om op te waarderen naar een nieuwe versie van MailWasher :

MailWasher controleert automatisch of er een nieuwe versie (update) beschikbaar is en geeft een seintje als dat zo is, zodat je deze kunt downloaden en installeren. Je kunt ook handmatig controleren via Help>>Zoek naar beschikbare Updates.

 

Bij Instellingen>>Algemeen>>Update instellingen kun je instellen of en hoe vaak MailWasher automatisch controleert of er een nieuwere versie beschikbaar is.

 

Tijdens het opwaarderings- proces sluit MailWasher zichzelf af, verwijdert de oude versie met behoud van de instellingen, en installeert de nieuwe versie, die aansluitend wordt gestart.

 

 

Herinstallatie

Als een verse herinstallatie nodig is, bijvoorbeeld na het formatteren van je harde schijf, kun je de geregistreerde versie van MailWasher als volgt opnieuw installeren:

Download MailWasher, dubbelklik op het installatiepictogram en volg de aanwijzingen op je scherm. Klik na afloop van de installatie op 'registreer' en voer je registratiesleutel in. Let op: Bij deze methode gaan al je instellingen verloren; kijk hieronder bij overzetten als je je instellingen wilt behouden.

 

 

Overzetten/Backup

Om Mailwasher over te zetten met behoud van alle instellingen, bijvoorbeeld naar een nieuwe computer of naar een geformatteerde harde schijf, doe je het volgende:

 

Maak allereerst een back-up van de MailWasher instellingen op je oude computer. Ga in MailWasher naar Help>>Persoonlijke bestanden en kopieer alle bestanden en folders die je daar vindt naar een CD of USB drive. Deze gegevens moet je later overbrengen naar de MailWasher folder op je nieuwe computer of harde schijf.

 

Installeer MailWasher op je nieuwe PC of schijf (zie her- installatie). Ga vervolgens in je nieuwe installatie naar Help>>Persoonlijke bestanden. Er opent een venster in de Windows verkenner, waarin je een aantal mappen en bestanden ziet. Belangrijk: laat dit venster open staan en sluit MailWasher af. Mocht je het mailwasher- pictogram nog in het systeemvak zien, rechtsklik daar dan op en kies voor Beëindig. Kopieer nu alle bestanden van de 'oude' installatie, die op de CD of USB drive staan naar het openstaande venster. Als gevraagd wordt of je de bestaande bestanden mag overschrijven, kies je voor 'ja'. Let op: het overzetten kan even duren.

 

Als alle bestanden zijn overgezet, start je MailWasher opnieuw op. Al je 'oude' instellingen zijn nu overgenomen

 

 

Backups

Als je een back- up programma gebruikt, zorg er dan voor dat de folders en bestanden die je vindt onder Help>>Persoonlijke bestanden in de backup worden meegenomen.


Op vrijblijvende basis vertaald uit het engels door Racker, met dank aan Peter V en Tony K. Deze vertaling dient uitsluitend ter ondersteuning; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de originele engelse tekst.